torstai 27. huhtikuuta 2017

Kuulumisia osa (muka) kevät

Oli täällä kevät pienen hetken kuun alussa

Heti alkuun pahoittelut että blogiin iski aika tasan kuukauden hiljaisuu. Iski kevät kiirreet yhtä aikaa joka vuotisen kevätväsymyksen kanssa eikä tuolla yhdistelmällä kamalasti jaksa/kerkeä blogiin kirjoitella. Myös blogin muutokset vielä hiukan lykkääntyvät vähintään ensi viikolle. Tässä parin päivän sisällä olisi enemmän tapahtumia joista ajattaelin kirjoitella ja sen jälkeen tarvitsee vielä hiukan hieno säätöä tehdä.

Virna päätti että maalis- ja huuhtikuulta ei tarvitse kirjata kuluja

Mutta mitäs tässä kuukaudessa onkaan tapahtunut? Virnan tokokurssi saatiin pakettiin. Penska petrasi joka kerta työskentelyään. Ihan kamalasti ei uutta opittu, mutta kurssista pidin silti. Uutena asiana tuli liikkestä seisominen ja saatiin liikkeestä maahan menoja nopeammaksi. Ja häiriössä treenaamista. Ensimmäisen kerran jälkeen saatiin jännittää että aloittaako Virna juoksuja ja jääkö meillä kurssi kesken. Ei jäänyt, ja vieläkin tässä ootellaan juoksuja...


Käytiin myös Virnan kansa ensimmäistä kertaa treenaamassa ihan rally-rataa. Positiivista oli, että knääpiö kyllä osaa kyltit. Silloin kun keskittyminen/vire riittää. Virna lähti helposti haahuilemaan tai kuono laski maahan, johtuen matalasta vireestä. Ja vaikka Virna hyvin leikkikin, ei se oikein virettä nostattanut. Olen varmaan vahingossa onnistunut opettamaan penskalle että leikki on kyllä palkka, mutta tekeminen loppuu siihen. Saatiin "läksyksi" treenata vireen nostamista leikki->lennosta seuraamaan/joku liike ja seuruu päälle-> leikki.

Sunnuntaina sain kuningasidean ilmottautua Taitoa Tassuihin järjestämälle rallyn jatkokurssille, alle vuorokausi ennen ensimmäistä kertaa. Kurssi vielä pidetään Hollolassa, eli näin julkisella liikkuvalla sain vähän pelata ettei tarvitse maksaa "ylimääräistä" kun kurssipaikka kuitenkin on lähellä Hollolan/Lahden rajaa. Viideltä lähdin viemään puudeleita kihlatulle hoitoon, matkasin kahdella bussilla ja kävelin penskan kanssa pari kilometriä treenipaikalle, treenit oli 19-19:45 ja sama matka toiseen suuntaan. Takaisin kihlatun luona olin yhdeksän jälkeen, eli reilu neljä tuntia olin liikkeellä 45 minuutin treenin takia. Meitä kurssilaisia oli neljä ja muut olivat ilmeisesti käyneet aiemmin saman järjestäjän rallyn alkeet. Aluksi vähän jännitin meidän tason riittävyyttä, mutta tuo kurssi on just sopiva: alon kyltit osataan, joten kurssilla keskitytään ratatreeniin. Ensimmäisellä kerralla yksi teki vuorollaan alo-rataa, kaksi harjoitteli takapään käyttöä vadeilla ja yksi teki kahden kyltin "mini-rataa", jossa palkattiin vasta kahden kyltin ja parin metrin seuruun jälkeen, tarjoituksena treenata palkattomuutta.
Virna jaksoi hyvin tehdä ja keskittyä, vaikka radalla oli ongelmia vireen kanssa kuten osasin odottaa. Sain neuvoksi edetä itse reippaammin jolloin Virnakin tulee paremmin mukana eikä lähde haahuilemaan ja ennen lähtöä viritellä penskaa ottamalla pari nopeaa liikettä (maahan, sivulle), joista leikki palkaksi ja siitä radalle. Ja askeleet kyltille ottaa joku pieni vihje, jotta Virna tajuaa että kohta tulee stoppia ja askelia. Treenattiin lopussa myös paria avon kylttiä: käännös oikeaan - istu (kyltti 42) ja käännös oikeaan - ohjaaja askel - koira istuu (kyltti 44). Niissä ei ollut ainakaan vielä ongelmia.
Koska maanantaina on vappu, ei silloin ole treenejä ja saatiin kotiläksyksi harjotella takapään käyttöä pyörimällä tiskirätin/hiirimaron/kirjan päällä.

Penska ja penskan uudet valjaat

Toukokuun lopussa olisi rally-epikset joihin aluksi ajattelin osallistua Virnan kanssa. Kuitenkin kun kysyin järjestäjiltä että tehdäänkö radat kilpailunomaisesti vai saako palkata ilman hylkyä, saa kuulemma palkata mutta siitä tulee hylky. Nyt joudun uudelleen miettimään että kannattaakö meidän maksaa kymppi jotta voidaan käydä hakemassa hylky joko radalla palkkaamisesta tai liian vähäisten pisteiden takia. Seuran ulkopuolisille ilmottautuminen alkaa vappuna ja alo varmaan täyttyy nopeasti, joten ihan kamalasti ei keretä ensin treenata ja sitten miettiä

Mistä huoma kevään tulleen: kalenteriin ilmestyy mätsäreitä

Nyt lähiaikoina olisi tosissaan pitää pieni kirjoitusrupeama: huomenna juhlitaan Nellan synttäreitä, lauantaina mätsärit ystäväporukassa joihin aattelin ottaa kaikki typyt mukaan ellei Virna aloita juoksuja ja vappu menee turistina Lahden ryhmänäyttelyssä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti