torstai 18. elokuuta 2016

Haaste!

Tälläisen haasteen sain ystävältä. Kaikki kiinnostuneet vaan tekemään!

1. Mitä rotua et ikinä hankkisi, miksi? 
 - Vaikea sanoa yhtä rotua, enemmänkin minkä tyyppistä. "Yllättäen" lähtökohtaisesti sairaat rodut (mopsi, enkkubulla, cavalier) ovat nou-nou. Samoin esim. täysin metsästyskäyttöön tarkoitetut rodut tai laumanvartijat, koska noh. En metsästä enkä vahtikoiraa tarvitse

2. Jos saisit valita minkä vain rodun mikä se olisi, miksi? 
 - Apua :D Koska buhund on tulossa niin sitä en nyt vastaan. Toisaalta myös bordercollie vois olla kiva, sellanen ollut miulla yläasteelta asti salaisena haaveena, mutta toisaalta se ei ole sellainen rotu jonka haluaisin. Valitsen siis sotkun (tsekinpaimenkoira). Yhtään en ole vielä livenä tavannut, mutta mitä olen käsittänyt niin monipuolisia harrastuskoiria joilla riittää potkua myös vähän pidemmälle. Hyviä nenänkäyttäjiä ja nyt kun pk-puolelta haku on alkanut kiinnostaa enemmän ja enemmän niin siihen tsekit tuntuvat oikein sopivilta. Eivät kuitenkaan arjessa ole niin äärettömän haastavia ettenkö sellaisen kanssa luulisi pärjääväni

3. Millaisesta tekemisestä pidät koirasi kanssa? 
- Sellaisesta yhdessä koiran kanssa tekemisestä ja kokemisesta jossa molemmat ollaan läsnä. Esimerkiksi vaikka treenamisesta, tapahtumissa käymisestä tai vaikka metsässä (tai "metsässä") talsimisesta.

4. Minkälainen on unelmiesi koira? 
- Vähän saa olla itsenäisyyttä ettei ihan koko ajan koira olisi perskärpäsenä jaloissa pyörimässä. Kuitenkin sellainen joka tykkää tehdä ihmisen kanssa ja olisi suht helposti motivoitavissa riippumatta kuun asennosta, tai ainakin että sitä motivaatiota voisi lähteä rakentamaan ilman että tarttee miettiä laskuvesien suhteita ja tuulen voimakkuutta :D Saa välillä sählätä ja olla niin kivaa ettei nahoissa meinaa pysyä, mutta ei kuitenkaan viettihyrrä jolla vire nousee omiin sfääreihinsä niin ettei pää pysy kasassa. Hermorakenteen ja viettien tulis olla toisiinsa sopiva.
Arjessa sellainen keskitien kulkija: ei mahdoton häslääjä joka ei osaa rauhoittua, mutta ei äärimmäisyyksiin asti flegmaattinen. Hiukan ohjaajapehmeä.
Eli aika pitkälti sellainen kultaisen keskitien kulkija :D
Ulkonäöllisesti sellaiset keskikokoiset, enemmän kevyt- kuin raskasrakenteiset ja joko neliöt tai aavistuksen korkeuttaan pidemmät  miellyttävät. Korvat pysty(hkö)t, turkki enimmillään puolipitkä.

5. Montako koiraa sinulla on elämäsi aikana ollut? 
- Kaksi, elikkä nämä puudelit ja se kolmas (sijoitus)penska tulossa elokuun lopussa.

6. Minkä tempun haluaisit opettaa koirallesi? 
- Nouto. En ole siinä onnistunut yhdenkään koiran (tai kanin) kanssa joten siitä on tullut vähän sellainen kummitus :D

7. Minkä lemmikin omistaisit jos et omistaisi koiraa tai minkä haluaisit omistaa? 
- Vaikka se ei olisikaan mahdollista ilman koirienkaan omistamista, niin hevonen

8. Puetko koiriasi? 
- Molemmat koirat ovat iäkkäämpiä, pienikokoisia pohjavillattomia rotuja ja Nellalla vielä selkäongelmia. Eli kyllä, muuta vaihtoehtoa ei oikein ole

9. Millainen on hyvä omistajasuhde?
- Kumpikaan ei pelkää toista. Enemmän kumppanuuteen ja molemmin puoliseen kunnioitukseen kuin absoluuttiseen ihmisen johtajuuteen pohjautuva.  Ihmisten yhteiskunnassa kun eletään niin kuitenkin sen omistajan tarttis kertoa koiralle kuinka täällä mennään.

10. Tähtihetki koirasi kanssa.
- Koska viime aikaisia on helpompi muistella niin Nellan kanssa rally-tokon alo-luokan korkkaaminen ja hyväksytty tulos. Miun mielestä jo se että tuonkin ikäisen koiran kanssa pääsee vielä "kisauraa" aloittamaan on jo saavutus. Olen tosi ylpeä kuinka hyvin Nella toimi radalla, tehtiin kyltit koirakkona ja pidettiin hauskaa miun jännityksestä huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti