lauantai 12. marraskuuta 2016

Veljien treffaamista ja lihotuskuuri

Virna pääsi tänään läheiseen koirapuistoon treffaamaan kahta lähellä asuvaa veljeään ja Tulhu-emoa. Toista tänään nähdyistä veljistä ollaankin nähty aika useasti koska ystäväni sen omistaa, rokotuksetkin käytiin samaan aikaan ottamassa. Toista veljeä taasen ollaan nähty viimeksi pari viikkoa luovutuksen jälkeen. Ja Tulpan Virna on viimeksi nähnyt silloin ennen luovutusta. Kameran mukaan ottamista mietin hetken, mutta jätin sen kuitenkin kotiin, harmi. Harmi, olisi ollut mukavaa (yrittää) ottaa kuvia neljästä riekkuvasta buhundista.

Penskoilla ainakin oli kivaa, kaikki sellaisia "hulluja reikäpäitä" jotka vaan juoksivat ja painivat ja pitivät ihan mahdotonta pärinä-ärinä meteliä. Vaikka ääntelystä olisi voinut muuta luulla, kokoajan pienet pysyivät leikin puolella. Puistoilun jälkeen parempi puolisko halusi vielä ottaa yhteiskuvan koko poppoosta puiston ulkopuolella. Hiki meinasi tulla kun yritettiin saada kaikki neljä pysymään rivissä vapaana tarpeeksi pitkään, mutta kai sieltä jotain kelvollista tuli. (Enkä mie vieläkään ole Virnalle opettanut käskystä istumista...).

Käytiin vielä porukalla läheisessä eläintarvikeliikkeessä (Karvapallossa) pyörähtämässä. Mie olen nyt hanskakelien alettua todennut, että ehkä voisin Virnalle ostaa grippihihnan vaikka aiemmin olen miettiny ettei ikinä sellasta miulle. Mutta niin vaan se mieli muuttu kun joutuu hanskojen kanssa puristamaan hihnaa kokoajan ettei se liu'u. Ajattelin josko tuossa liikkeessä myytäisiin sopivaa hihnaa. Grippejä löyty, jopa keltaisenä. Mutta normaalina hihnana, miulla kun on monitoimihihna hakusessa. Vastaavasti eilen käydessäni toisessa eläinkaupassa (Riemu), siellä oli kyllä kahta eri paksuista ja pituista monitoimari grippiä ja vielä hyvän hintasena (taisi 3m monitoimarikin olla alle 30 euroa), mutta justiinsa keltainen puuttui. No mutta jos vaikka viimestää messarista...
Loppujen lopuksi mukaan tarttui kaikille koirille vain siankorvia, ne kun oli tarjouksessa 50 senttiä kappale.

Koirapuistossa puhuttiin kuinka paljon pennut syö, ja Virna vetää melkein puolet vähemmän kuin kumpikaan veljistä. Onhan tuo selvästi niitä pienempi myös korkeudeltaan ja paino eroakin on sen ~ kilon verran. Vielä kun Karvapallossa käytiin vaa'alla ja paino ei ole noussut rokotuskäynnin jälkeen (siitä kuitenkin pari viikkoa) totesin että voidaan huoletta nostaa ruokamäärää, tai lähinnä nappulan määrää isommaksi jotta Virna söisi oikeasti sen 50/50. Lihotuskuuri on kyllä ehkä turhan voimakas sana, varsinkin kun Virna ei kuitenkaan ole laiha pentu.
Aiemmin penska on päivässä syönyt yhteensä 200 grammaa lihaa (vaihdellen sika-nautaa, kalkkunaa, broileria, heppaa, sydämiä ja kanapiiraa pääasiassa, maksaa ja lohta kerta viikkoon) ja nappulaa sen 2-2½ desiä/noin 120g (Brit Caren molemmat pentunappulat on ollu parhaita Virnalle). Nyt jos nostais nappulan määrään siihen 3 desiin ja kattoo mitä käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti