maanantai 20. maaliskuuta 2017

One happy jogging-Bu


Ollaan Virnan kanssa ahkerasti käyty hölköttelylenkeillä. Tai no ahkerasti ja ahkerasti, tänään oli muistaakseni viides kerta. Mutta kerta kerralta homma pennun kanssa on helpompaa. Virna selvästi tajuaa, että toivottu askellaji on ravi tai laukka peitsaamisen sijaan. Suuntakäskyt ovat vielä "hiukan" hakusessa, mutta vauhtia Virna osaa jo lisätä käskystä. Vielä välillä meinaa linnut (ja kävyt) kiinnostaa enemmän kuin juoksemiseen keskittyminen, mutta muuten Virna ei jää haistelemaan hihnassa juostessa.


Reitti on vakiintunut noin 5,5 kilometrin pituiseksi lenkiksi, jota aiemminkin ollaan kävelty ennen kuin "eksyttiin" metsään. Alku- ja loppulämmittelyt saa kätevästi tehtyä ensimmäisen kilometrin aikana, mukaan lukien lyhyt pätkä jolla Virna voi painattaa vapaana. Pätkä (~700 metriä) joudutaan menemään normaalilla tiellä, mutta sen jälkeen tulee ~kilometrin pituinen hiekkatie pätkä, jossa Virna saa juosta vapaana ja omakin vauhti tasoittuu sinne itselle sopivammaksi. Kummasti se vauhti tuppaa nousemaan, vaikka Virna vaan juoksisi hihna löysällä (Virnan kanssa vauhti nousee sinne 7 min/km, itsekseen taas taaperran 8-9min/km). Ja tien päädyssä, tai oikeastaan risteyksessä, u-käännös ja sama reitti takaisinpäin. Kaksjalkaisen huonon kunnon takia hölkötellään 2min hölkkää/3min kävelyä systeemillä. Ja vapaana olleessaan Virna vaan rallaa menemään, eikä illallakaan ole väsynyt joten luulisin ettei meno ole pennulle liian rankkaa.

Tänään kyllä huomasi että aiemmin oli tullut jo käveltyä kouluun ja takaisin (4km/suunta) ja pikasen puudeleiden käyttämisen ja välipalan syömisen jälkeen pitikin jo laittaa lenkkareita jalkaan. Askel ei ollut ihan niin rento ja etenevä kuin toivoin, mutta tulipahan lenkki tehtyä. Ja Virna oli oma menevä itsensä joten ei mennyt hukkaan. Kokeilin lopussa lyhyen pätkän vähän vauhikkaampaa juoksemista niin että Virna pitää hihnan kireänä edessä ja kyllä se juoksuvyö vaan olisi kätevä. Silloin kun Virna juoksee vierellä tai edessä hihna löysänä se ei vaikuta juoksuasentoon tai tuntemukseen. Mutta kun hihna kiristyy, se luonollisesti vaikuttaa juoksuasentoon ja jollain tavalla lysähdyttää miun asentoa eikä askel pysy yhtä rullaavana ja rentona. Toivottavasti tässä kohta puoliin saisin pikku hljaa aloitettua oikein tarvikkeiden ostamiset jotta päästäisiin pikku hiljaa opettelemaan sitä vetämistä. Tosin miulla olisi vielä kunnossa kehittämistä

***

Etukäteisvarotuksena, blogissa tulee tapahtumaan tulevaisuudessa pieniä muutoksia. Mietin ja väsäilen vielä asioita, mutta viimeistään ensi viikon alussa olisi tarkoitus niistä enemmän kirjoitella. Viikonloppuna olen enempi vähempi lennossa, muuten se olisi ollut loistava ajankohta,

Ja viikonlopusta puheen ollen. Lauantaina olisi tarkoitus lähteä  Lahti KV:hen lähteä turistiksi ystävien kanssa. Sopivasti kaikki eniten kiinnostavat rodut ovat lauantaina (köh, vitonen, köh), buhundejakin ilmoitettu jopa 7. Sunnuntaina sitten lähdetään penskan kanssa mölli-toko kurssille. Mielenkiinnolla ja innolla oottelen mitä tuleman pitää, siitä on jo jokunen viikko kun viimeksi treenattiin muuta kuin sisällä naksuteltu. Ja johan edellisestä ohjatusta onkin melkein puoli vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti