keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Eksytään uusille poluille

Koiran kanssa lenkkeilyssä olen hiukan kahtia jakautunut persoona: toisaalta pidän metsässä kävelystä kun Virna pääsee vapaana pinkomaan ja on vain minä ja koira. Sitten toisaalta inhoan pitkiä/jyrkkiä ylämäkiä (Lahti </3), lumen ja jään alta löytyviä yllätyslammikoita sekä kuinka metsässä on vaikeampi nähdä muita liikkujia puiden ja maaston muotojen takia. Virna myös helpommin irtoaa hajujen perään metsässä, vaikka palaakin nopeasti takaisin kun huomaa etten olekkaan mukana. Koirapelto on ollut siitä mukava vaihtoehto, että sinne pääsee helposti tietä pitkin (vaikkakin talvella joutuu lyhyen matkan mennä ladunviertä) ja Virna voi sitten pellolla pinkoa vapaana. Mutta eihän tasainen pelto ole sama kuin metsä.

Metsäreitti jota viime talvena paljolti käppäilimme on kesän ja syksyn aikana joutunut myllerryksen kohteeksi eikä se enää ole mieluinen reitti. En kuitenkaan ole aiemmin lähtenyt etsimään uusia polkuja, koska omistan huonon suuntavaiston enkä lähtökohtaisesti pidä yllätyksistä lenkeillä. Tänään kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni ja lähdimme tutuiltä teiltä uusia polkuja seuraamaan.


Vaikka välillä kun puuskutin mäessä tai esitin melkein sulavia loikkia yrittäessäni etsiä sopivaa jalansijaa juurien joukosta tuli kirottua että kenenkä mielestä tämä oli hyvä idea, niin jo onnellisena kiville ja kannoille loikkivan buhundin katsominen sai hymyn omillekin huulille. Onni on koira, jota pystyy tietynlaisissa paikoissa pitämään vapaana. Varsinkin kun Virnan mielestä vapaana juokseminen on se paras juttu ikinä.

Pariin otteeseen jouduimme palaamaan vanhoja jälkiä takaisin kun huomasin että hiihtolatu meneekin aivan nokan edessä. Ja kertaalleen sain kengät upotettua lumen ja jään alta löytyneeseen mutalammikkoon. Note to myself: jos jossain polun kaltaisessa ei näy olleen kamalasti trafiikkia (kengänjälkiä), siihen on yleensä syynsä. Nappuloita myös kului roimasti, koska palkkailin penskaa omaehtoisesta lähelle tulemisesta ja vähän väliä kutsuin luokse, josta myös nappulaa. Edellisestä metsäreissusta on jo kulunut tovin ja halusin muistutella Virnalle että kannattaa pysyä hollilla eikä kamalasti lähteä seikkailemaan.

Polar Flowsta kaapattu kuva reitistä
Ootko sie löytänyt viime aikoina uusia lenkkireittejä tai luopunut vanhoista? Ja millaisia lenkkeilyreittejä sieltä löytyy?

2 kommenttia:

  1. Kuinka paljon tuli matkaa tuolle kuvassa näkyvälle reitille? Pitäisi itsekkin lähteä etsimään lisää reittejä nykyisten kaveriksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 5.99 km kertoi Polarin kello :D Varsinaista metsässä tarpomista tuosta kyllä taisi olla about alle puolet.
      Uusien reittien etsiminen osaa kyllä olla antoisaa, paitsi jos käy kuten miulle tänään kun päädyin tarpomaan yli polven korkuisessa hangessa jokusen tovin, koska en löytänytkään valmiita polkuja :'D

      Poista