maanantai 8. tammikuuta 2018

Arjen pyörittämistä

Tästä vuodesta on ensimmäinen viikko takana ja tänään koitti paluu arkeen koulun jatkumisen muodossa. Tajusin myös, etten omista kuluvalle vuodelle taskukalenteria vaan olen täysin HHC:n seinäkalenterin varassa toistaiseksi. Tai siis kyllähän luurista löytyy kalenteri, mutta päivitän sitä huomattavasti huonomin kuin ihan fyysistä kalenteria. Aluksi ajattelin että väsäisin jonkinlaisen wnb-bujon, johon laittaisin sekalaisesti ylös myös blogiin ja treenaamiseen liittyviä asioita, mutta vielä se odottaa sitä kuuluisaa inspiraatiotaan. Siis inspiraatiota edes ostaa jotain vihkoa...Ehkä joskus vielä.


Virnan kanssa meillä alkoi viime viikolla kaksi kurssia. Tai oikeastaan tokossa kurssi ja rally-tokossa saatiin treenipaikka ryhmästä. Ja kuten miun tuuriin sopii, olin ensin ilmoittautunut toko-kurssille ja parin päivän päästä sain viestiä että miulle olisi rally-tokossa ryhmäpaikka, jota olen odottanut reilu neljä kuukautta. Paitsi että toko-kurssi on joka toinen torstai 19-20 ja rally-toko 20.15-21:30...Rallyn ryhmäpaikkaa en halunnut passata, mutta toko-ryhmään olin jo ilmottautunut ja se olisi pitänyt maksaa, osallistuin kurssille tai en. Onneksi treenihallit ovat kuta kuinkin samassa pihapiirissä, joten pitihän sitä olla vähän hullu ja kokeilla miten Virna jaksaisi kahdet treenit. Ja kyllähän penska näytti jaksavan <3 Vaikka kyllä illalla kun kotiin päästiin Virna sukelsi iltaruuan jälkeen suoraan sängyn alle nukkumaan.

Tokossa tehtiin jäävistä seisomista ja istumista, sekä merkkiä ja ruutua. Jäävistä ollaan välillä tehty seisomista, mutta se on jäänyt jumittamaan jonnekin alkeistasolle. Nyt ollaan ohjatun tunnin jälkeen pari kertaa lyhyesti sitä otettu ja katos pentele, Virnahan alkaa miun peruuttaessa jo pysähtyä käskystä vaikka jatkan matkaa. Kohta sitä voisi alkaa liittää seuraamiseen. Istuminen on vielä siellä alkeistasolla, eli mie meen peruuttaen ja pysähdyn kun annan käskyn ja käsiavun. Mutta pikku hiljaa sekin lutviutuu.

Merkin kiertoa oltiin jo aikaisemmin naksuteltu, nyt tein ihan läheltä lelun kanssa. Jännästi Virna ei oio merkin yli kun se on vähän korkeampi, eikä sellainen matala joka kotoa löytyy :D Pitäisi sellainen korkeampi kotiinkin käydä ostamassa. Ja ruutunauhat ja -tötsät! Meillä jäi ruutu tekemättä, koska Virnalla alkoi keskittyminen rakoilla ja nokka vei. Mutta ohjeeksi saatiin että lelun kanssa Virnalle kannattaa ruutua opettaa. Alkuun tietenkin lyhyeltä matkalta, mutta ei matkan kanssa kannata jäädä junnaamaan. Ja leikkiminen sitten ruudussa. Voisin kuvitella että ruutu olisi Virnalle kiva liike, siinä kun pääsee juoksemaan(!!!!). Kunhan penska oppii että liikkeitä voi tehdä miusta poispäiskin. Pitäisi vaan keksiä myös missä sitä ulkona mahtuisi treenaamaan näin talvella. Parkkialueelle en sitä viitsisi tehdä, koska miun tuurilla joutuisin sitä keräilemään kun joku haluaisi perälle autonsa parkkeerata. Ja varsinainen takapiha on lumen peittämä, joten siinä treenaaminen riippuisi ihan lumen kantokyvystä.

Rally-tokon puolella tehtiin alo/avo-rataa. Virna oli hihnassa koska radalla oli houkutus ja ei haluttu että Virna sinne pinkasee. Nätisti penska teki kyltit, mitkään ei ollut sille varsinaisesti ongelmallisia. Ainoastaan kylttien välissä Virna meinasi lähtä haahuilemaan ja välillä jäi kuuntelemaan viereiseltä kentältä kuuluvia ääniä kun siellä aksattiin. Nuo kylttien välit pitääkin ottaa treenikohteeksi. Mutta kuitenkin saatiin kehuja, että pohja on hyvin tehty ja perusasiat hanskassa, tästä on hyvä lähteä eteenpäin.

Noin muuten ollaan Virnan kanssa normaalilenkkeilyn/peltoilun lisäksi käyty juoksemassa. Talvi on kyllä siitä haasteellinen ajankohta, että pururata on laitettu laduksi ja siellä joutuu pienen matkan kulkea ladun viertä jottei asfaltilla joudu juoksemaan. Ja reittivaihtoehtoja ei kamalasti ole. Kaikki reitit vie yllätys yllätys pellon suuntaan, ja nokka sinnepäin Virna meneekin hienosti, mutta koska joudun välillä sahaamaan jotain pätkää x, mennään välillä pellolta poispäin. Ja se ei olekkaan enää niin hauskaa. Mutta eiköhän se(kin) tästä lähde taas lutviutumaan.

Tällä viikolla on vain rally-treenit. Siihen päälle parit juoksulenkit, normaalit lenkit ja takaparkkiksella treenamiset. Ja koulu. Saa nähdä kuinka arki lähtee rullaamaan ja mitenkä saan palaset loksahtelemaan aikatauluun. Onneksi suurinosa koulupäivistä on 12-16, eli jos herään aamulla aikasin kerkeän oikein hyvin käydä Virnan kanssa kunnon lenkin ennen kouluun lähtöä.

Onko siulla vuosi lähtenyt kuinka käyntiin? Alkoiko jo arki?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti