sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuoden viimeistä viedään

Pikku hiljaa ruudun tällä puolen on toivuttu joulukalenterin aiheuttamasta postauskrapulasta. Postauskrapula kuuluu samaan kategoriaan miitti- ja ficcikrapulan kanssa: kun jokin asia on täyttänyt olemista kovin täysvaltaisesti, on pään sisällä olo kovin tukkoinen, surraava ja haluaa ottaa hiukan etäisyyttä ja pitää taukoa. Mutta täällä taas ollaan. Kyllä mie ensi vuonnakin ajattelin kalenterin pitää, katsoo millaisella idealla ja toivottavasti paremmalla ennakkosuunnittelulla, jotta viimeisen viikon useamman päivän backlog ei enää toistuisi.

Virnan viie vuoden UV-pirskeet

Mutta tämä vuosi on vähän vajaa kymmenen tuntia vailla taputeltu. Tavoitteet kuluvat vuodelta on katsottu ja asetettu ensi vuodelle uudet. Vuosi 2017 oli toisaalta hyvin onnistunut, toisaalta rankka. Menetyksiä ja muutoksia tuli paljon: tammikuun puolessa välissä kuoli yllättäen Tilhi (edelleen ikävöin miun mustaa samettiturkkia, josta olin vuosia haaveillut), reilu pari kuukautta olen ollut rotaton viimeistenkin poikien siirryttyä paremmille raksutusmaille ja hiiriä on jäljellä yksi uros (omakasvatti, joka on pari päivää Virnaa vanhempi). Olin myös varma ettei Nella näkisi tämän vuoden joulua, mutta edelleen matami on muona vahvuudessa varsin hyvä kuntoisena. Tai ikäisekseen hyvä kuntoisena. Kun kotona on aktiivinen teinikoira, tulee helposti verrattua vanhusta siihen, eikä aina muista että neljän kuukauden päästä Nepulla tulee 16 vuotta täyteen.

Tässä vuoden lopussa on tullut myös kaikenlaisia ideoita blogiin liittyen. Virnan kanssa "osallistutaan" #Tassutellen1000 -haasteeseen. Eli vuoden aikana 1000 kilometriä tai mailia koiran kanssa. Me tähdätään tuohon 1000 mailiin, eli 1609 kilometriin. Jos sen jakaa tasaisesti kaikille päiville, on se 4,40 km. Ei mikään pitkä matka meille, mutta katsotaan mitä kaikkea tässä vielä kerkeää :D

Ja koska  rakastan datan keräämistä, niin pakkohan se oli tehdä alkeellinen excel-taulukko, jossa pystyn viikko- ja kuukausitasolla seurata kuinka hyvin ollaan aikataulussa, sekä kirjoitella muutakin tietoa. Esimerkiksi juoksu/kickari/sauvakävelylenkeiltä nopeus- ja syketietoja.



Myös kulunseuranta olisi tarkoitus toteuttaa ensi vuonna. Nyt löytyy jo pohjat valmiina, joten niiden kanssa ei tarvitse heti käydä väkertämään. Vaikka nyt jo olen sitä mieltä että tammikuun voisi skipata kokonaan kulujen osalta, sinne tulee niin paljon kaikkea. On kaksi treeniryhmää, tottispäivä, jäsenyyksiä ja mitä vielä. Näen vaan euron kuvien vilahtelevan silmien ohi.

Myös pari videopostaus-ideaa on muhinut päässä ja jokunen pääsenee toivottavasti toteutukseen. Yksi niistä oli tarkoitus tehdä jo syyskuussa, mutta se ei oikein tekstinä tahtonut muodostua. Ainakaan ilman että siitä tulee pienen romaanin pituista ooppusta. Vinkki vitonen: liittyy erääseen lisenssiasiaan.

Ja loppuu vielä hehkutusta eiliseltä hölköttelylenkiltä penskan kanssa: Virnahan veti <3 Vaikka syy todennäköisesti olikin pellon suuntaan meno, oli fiilis todella hieno. Ei olla kyllä aikaisemmin tuota reittiä menty pellolle, mutta kakaralla tuntuu olevan joku seitsemäs aisti pellon suhteen ja aina tietää milloin ollaan siihen suuntaan menossa.



 Vauhti yltyi turhan helposti liian kovaksi omalle kunnolle joten käveltyä tuli enemmän kuin ohjelmassa (C25K) oli. Mutta nyt oli niin hyvän fiiliksen lenkki ettei haittaa. Ja juoksuista huolimatta Virnaa ei paljoakaan tienvierustojen hajut vetäneet. Osa syynä tähän voi kyllä olla edellisen juoksukerran tassulle astuminen kun teini-koira teki jälleen äkkipysähdyksen hajulle ja mie (melkein) akrobaattisista hypyistä huolimatta tassuun osuin.

Vuoden viimeiset peltoilut

Valjaina ollaan nyt käytetty shortteja ja niiden kanssa sujuu niin paljon paremmin. Todennäköisesti niissä pysytään toistaiseksi. Olen vähän järkeillyt, että vaikka kickarin vetämisestä innostuisin on Virna sen verran matala, että naru tulisi järkevässä kulmassa myös lyhyemmillä valjailla.

Mutta näillä fiiliksellä harpataan seuraavaan vuoteen.
Miltä tämä vuosi tuntui ja odotatko mitä kaikkea ensi vuodelta?

Ja onnea kaikille uudesta vuodesta ja raketeista selviytymiseen! Olkaahan varovaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti