keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kanien temppurinki

Petsiessä löytyy perinteisemmän koirien temppuringin lisäksi myös kanien temppurinki. Jos temppurinki ei ole tuttu, niin siinä edellisen viikon voittaja päättää tempun jonka osallistujat opettavat lemmikilleen ja videoivat. Tempun päättäjä sitten valitsee voittajan, joka keksii uuden tempun ja homma alkaa alusta. Osallistumisaika on kaneilla yleensä ollut kaksi viikkoa.
Viimeksi arvioitu temppu oli esteen yli hyppääminen käskystä. Ideana oli opettaa kania hyppäämään este nimenomaan käskystä, eikä loikkaaman yli koska siinä nyt vaan on jotain. Saatiin Lokin kanssa homma jopa pakettiin ja osallistuttiin ensimmäistä kertaa


Olisi kyllä pitänyt vähän mallivideota katsoa, nyt allekirjoittaneesta näkyi vain (puruinen) sukka. Ja muistutus itselleni: ruokakuppi, jossa on ollut syötävää ei ole paras kännykän tuki. Tietenkin virallisen ruokatarkastajan oli pakko käydä katsomassa josko jotain olisi kuppiin jäänyt. Tuossa videossa naksauttelen aivan liian myöhään, eikä Lokki ollut vielä oppinut naksautusta kunnolla (tajusin sen vasta myöhemmin), vaan oli ehdollistunut kosketuskepin koskemiseen, jota käytin tempun opettamiseen alussa. Nykyään Lokki on ehdollistunut naksauttamiseen ja pomppii hienosti kahta estettä peräkkäin.

Uusi opetettava temppu on pallon työntäminen kuonolla. Periaatteessa helppo temppu, Lokki kyllä tykkää palloista, oli kyse kissojen tiukupallosta, puudeleiden vinkulelusta tai keittiön lattialle jääneestä pallonmuotoisesta pehmoleluista. Ja aktvivointipallo on tietenkin paras. Mutta kun sitä palloa tosissaan pitäisi työntää kuonolla, eikä heitellä ympäriinsä, vinguttaa, taikka vetästä etujalkojen taakse mahan alle ja potkia takajaloilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti