sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Lokki ei arvosta

Nyt on kyllä pientä kania "koeteltu". Lähin perjantaina päivällä ystävälle pääsiäistä yön yli viettämään joten Lokki sai rallatella vain puolisen tuntia vapaana. Myös edellisenä päivänä Lokin vapaanaoloaika oli lähempänä puolta tuntia kuin tuntia, koska lähdin illalla suoraan lenkiltä puudeleiden kanssa tyttöystävän koiria vahtimaan ja pikaiseksi tarkoitettu keikka venähtikin parilla tunnilla. 
Nyt illalla ajattelin antaa Lokin pomppia oikein pidemmän kaavan kautta, voisin samalla järjestellä olkkaria joka edelleen kuin kaaoksen jäljiltä muutettuani takaisin omaan kotiin putkiremppaevakon jälkeen. Juoksemaan päästessään ensimmäiset viisi minuuttia Lokki pomppi perässäni ja näykki pohkeesta, selvästi pojalla oli mielipide liian vähäisestä ulkoilusta. Seuraavat viisi minuuttia Lokki kuitenki änki koko ajan syliini ja vaati rapsutuksia tunkemalla päätään käteni alle. Yritä siinän nyt mitään saada aikaiseksi kun hellyydenkipeä jänö vaatii huomiota. Kun suurin hellyydenkaipuu oli tyydytetty, oli taas riehumisen vuoro, johon kuului vuorotellen mulla syönti yritykset (puolen metrin turvakorkeus ei tänään riittänytkään mihinkään vaan huonekasvit piti nostaa korkeammalle), matsit vaarallisia Reino-tossuja vastaan ja välillä täytyi vinguttaa koirien vinkulelua ihan fiiliksissä ja vetää se suussa rallia ympäri olkkaria (nähtävästi täytty kissojen helistinpallon lisäksi etsiä joku extrasupervahva vinku leluksi häkkiin). Ja auta armias kun siirryin lattialle makoilemaan ja avasin tabletin. Koko laite meinasi lähteä kanin matkaan, kello miun ranteesta meinasi lähteä ja olin selvästi ihan tyhmä kun en antanut maistaa jogurttia enkä päästänyt näppäimistön päälle pomppimaan. Lokki on ihan sieltä kuukauden ikäisestä asti ilmottanut tyytymättömyytensä "tiesulkuihin" minulle tarttumalla sormesta ja yrittämällä sitä siirtää. Se tarttumaote sormesta ei kuitenkaan ole mitenkään päin kova puraisu, vaan todella varovaisesti Lokki aina ottaa sormen hampaisiinsa eikä se yhtään satu.
Koska Lemmikkimessuihin ja Lokin ensimmäisiin näyttelyihin (ja allekirjoittaneen ensimmäisiin kaninäyttelyihin!) on vain viikko aikaa, päätin vielä vähän myöhemmin testata kuinka puhtaaksi sappisaippualla saa kanin tassunpohjat. Saippuoimisen hoidin olkkarissa suihkupullon avustuksella, mutta huuhtelu oli pakko suorittaa kylppärissä hanan alla. Vaikka huomasikin ettei Lokki pahemmin arvostanut toimitusta, oli se paljon kiltimmin kuin uskalsin toivoa (koska puolikas kääpiöjänis tuo välillä reilumman ripauksen sitä tempperamenttia). Kyllä nuo tassunpohjat ehkä hiukan puhtaammalta näyttää. Josko vaikka nyt "ylläpidoksi" riittäisi kuivashamppoolla pesu tarvittaessa ja perjantai-iltana kattelen tarvitseeko rottien lisäksi puunata kania.
Tosissaan myös rottia lähtee messuille näytille. Lauantaina on ulkomuodossa ja sunnuntaina petissä tuplanäyttelyt eli rahaa paloi ilmottautumiseen. Ja koska miun periaate on tuplanäyttelyissä että ilmoitettavat rotat sitten menevät molemmille tuomareille mukaan lähtijöitä on virallisiin vain kaksi ja pettiin kolme. Ei onneksi ole siis ihan epätoivoinen puunausrumba edessä. Myöskään agilityyn en ketään ilmoittanut. Vaikka löytyisi jopa kolme rottaa joita haluaisin agissa juoksuttaa, ei nyt antanut rahatilanne myöden vaikka agi-ilmot eivät paljoa maksakkaan.

Niin, ja edistystä on tapahtunut Ennin totuttamisessa Lokkiin. Nyt Enni malttoi jo maata pedissään eteisessä luuta syöden kun Lokki pomppi olkkarissa "hienon" portti viritelmän takana. Eikä piippailut missään vaiheessa. Kyllä se tästä, rottiin totuttaminen tuntui alussa paljon haastavammalta ja hurjasti ollaan eteenpäin menty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti