lauantai 25. helmikuuta 2017

Hölköttelyä

Käytiin Virnan kanssa tänään ensimmäistä kertaa hölköttelylenkillä. Miullahan olisi tarkoitus pennun kanssa se canicross pikku hiljaa aloittaa kunhan saan varusteet hommattua, mutta tänään lenkin tarkoituksena oli ihan vaan koipien liikuttaminen, miun kunnon kohottaminen ja raittiin ilman nauttiminen, niin että Virna menee vieressä hihnassa ilman vetämistä.

Arvioin että suunniteltu reitti olisi sen 4 kilometriäm josta reilu kilsa menisi sekä alku- että loppukävelyyn. Kätevästi alkukävelymatkalla reilu puoli kilo metriä meni tiellä hihnassa ja sitten pätkä, jolla Virna sai mennä vapaana juosten. Varsinainen hölköttely mentiin niin, että 2 min hölköttelyä ja 3 min kävelyä. Koska miun huono kunto

Ja sitten ne pakolliset huomiot ranskalaisilla viivoilla, jotta jäävät paremmin päähän:

- Vaatetta voi olla vähemmän. Nyt miulla oli tuulitakin alla fleecepusakka, ohut huppari, ohut collegepusakka ja t-paita. Ensimmäisen hölköttelypätkän jälkeen oli pakko avata takki ja ottaa paksummat hanskat pois kädestä.

- Oikean vauhdin löytäminen/ravaamisen opettelu.Miun hölköttely vauhti on sen verran hidasta, että Virna helposti menee peitsaten. Peitsaamisen sai kyllä sut helposti vaihdettua raville kun lisäsin vauhtia sen verta, että Virna nosti laukan ja siitä laskin raville, mutta helposti jäi itselle sen turhan kova vauhti päälle ja sykkeet hyppi taivaissa. Välillä vauhdin noustessa Virna innostu sen verta, että kävi pomppimaan vasten, mutta kiellolla rauhottu.
Selvästi jo yhden lenkin aikana Virna kuitenkin alkoi tajuta että ravi oli se askellaji jota etsittiin.

- Kuumuminen. Vaikka vauhti ei ollutkaat kova, Virna kuumui sen verta että (pitkästä aikaa) lähti auton perään pinkomaan sen minkä hihna antoi myöten. Kuitenkin tarpeeksi nopea/aikainen reagointi niin jahtaaminen jäi vain paikallaan pomppimiseksi.

 Sykemittarista joitain lukuja:
~52 min, 4,25 km (josta 1,12 km + 1,28 km meni alku+loppukävelyyn)
- Keskisyke 131 (66%), maksimisyke 176 (89% ups...)
- Keskivauhti 12:20 min/km, maksimivauhti 7:09 min/km




Hölköttelyn voisi kyllä ottaa "viikko-ohjelmaan" (ihan niin kuin meillä oikeasti olisi sellainen) sen 1-3 kertaa/viikko. Ja matkaakin uskallan  lisätä, hyvin Virnalla tuntui energiaa vielä loppukävelyn jälkeenkin. Enkä itsekkään ollut niin puhki kuin ajattelin, nähtävästi käveleminen ei ole päästänyt kuntoa laskemaan aivan yhtä huonolle tasolle kuin se oli vuosi sitten ennen kevättä ja juoksukoulua. Mutta kyllä tässä saa koipea toisen eteen laitella, jotta voin keväämällä hyvällä omalla tunnolla käydä Virnalle vetämistä opettamaan ettei raukan tarvitse ihan perunasäkkiä vetää mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti