torstai 29. joulukuuta 2016

Mistä normipäivä koostuu?

Tarkoitus olisi päivän mittaan vähän rustailla että mistä suurinpiirtein normipäivä koostuu näin lomalla kun koululla ei tarvitse olla ~8 tuntia. Ihan alkujaan oli tarkoitus yrittää ottaa mahdollsimman paljon kuvia päivän mittaan, mutta se jäi oikeastaan heti alkuunsa. Kuten blogista todennäköisetsi huomaa, olen enemmän teksti-ihmisiä ja monesti vasta jälkikäteen käyn miettimään että tuostakin olisi voinut kuvan näpsästä...

Heräsin aika tasan 8:00 ihan ilman kelloa (tai pentua). Nyt lomallakin viimestään kasilta on ollut pakko pompata ylös kun unta ei vaan riitä. Ja nyt kun mietin niin Virnan tulon jälkeen en ole varmaan ysiä pidempään nukkunut. Saavutus ihmiseltä joka aikaisemmin helposti koisasi melkein puolille päivin (ja kukkui hereillä auringon nousuun).
Vaatteet päälle itelle ja puudeleille, koko trio hihnoihin ja koirat aamupissalle ~20 minuutin köpöttelylle. Kotona oma aamupala tekeytymään, kaneille tarvittaessa heinän lisäys ja pennun kanssa lyhyt (kourallinen nappuloita) treenihetki keittiössä, aiheena perusasento-eteen-takaakierto pyörittelyä eri järjestyksessä, kosketuskepillä liikeratoja välillä tarkentaen. Treenihetken jälkeen koirille omat ruuat kuppeihin ja kuonon eteen. Päästin vielä Lokin pomppimaan olkkariin ja sitten miekin pääsin aamupalalle, aika tasan tunti heräämisen jälkeen,

Myös Virna on oppinut ettei aamuisin ruuan jälkeen tapahdu mitään ja vetäytyy puudeleiden kanssa unille. Näin lomalla se tarkoittaa sitä, että miulla on jokunen tunti ihan "omaa aikaa". Päivästä riippuen pari tuntia sujuu siivotessa (jolloin miulla on kyllä eräs knääpiö apulaisena), pelatessa konsolilla tai läppärillä tai ihan vaan koneella lusmuten. Tänään oli vuorossa jälkimmäinen ja se pari tuntia vaan hujahti eri foorumeilla pyörien ja Furry Pawsia pelatessa.

Puolenpäivän aikaan Virna aloitti tapansa mukaan osoitella heräämisen merkkejä. Päivästä riippuen käydään joko pika pissalla ja päivemmällä kunnon lenkki, taikka jotain erikoisempaa ja päivällä pikapissa. Täksi päiväksi olin suunnitellut käyväni hakemassa koirille lihoja yhdestä lähialueen eläintarvikeliikkeestä penskan kanssa. Joten reppu selkään, kani takaisin häkkiin ja matkaan.
Liikkeestä tarttui mukaan lihaa 6 kilon verran sekä vähän "vahingossa" uusi panta pennulle, Ebba&Albuksen pöllökuvioinen puolkurra. Upsista.


Lihanshoppausreissu venähti parin tunnin pituiseksi, joten kotona olin ~ klo 15 aikaan. Repun tyhjentämisen jälkeen vaihdoin koiria lennossa ja lähdin puudeleiden kanssa pihalle. Vanhusten kanssa en enää kamalan pitkiä lenkkejä tee, tänään päivälenkki oli puolisen tuntia.

Päästyäni takaisin kotiin pääsin vihdoin ja viimein syömään lämpimän ruuan, jonka jälkeen siirryin olkkariin töllöä (tai oikeastaan animea) tuijottamaan ja rottien häntiä rasvaamaan ja kynsiä leikkaamaan. 
~17:00 käytiin taas Virnan kanssa pihalla pissalla ja samalla harjoiteltiin kontaktia ja luopumista. Varsinkin kontakti on ollut viime aikoina penskalle haastavaa silloin kun ei ole "treenimoodi" päällä, joten sitä olisi tarkoitus taas muistutella mieleen. Sitten pääsinkin taas tekemään omiani, kuten pyykkiä ja astioita pesemään.

Illaksi oli tarkoitus siirtyä kihlattuni luokse hänen koiria vahtimaan, hän kun lähti käymään ystävän kanssa lentokentällä koiria hakemassa. Vähän ennen seitsemää siis ruokin jyrsijät ja kanit sekä päästin Tilhen pomppimaan asuntoon yöksi, heitin reppuun koirien iltaruuan ja läppärin ja lähdettiin koirien kanssa tänne talsimaan. Koirat nopeasti rauhoittuivat täällä nukkumaan, yhdeksän aikaan raukkoja herättelin sen verta että ne saivat iltaruokansa ja kunhan kihlattu palaa kotiin käytän omat mustuaiset vielä iltapissalla ennen kuin painun nukkumaan, toivottavasti ei kamalasti puolen yön jälkeen.
Ja aamulla taas ajoissa, tai "ajoissa" näkökulmasta riippuen, ylös ja aamulenkki kotia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti