keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Taasko aika pantaostoksille?



Virnalla on pääasiallisesti käytössä nuo neljä kuvassa näkyvää panta. Vasemmassa reunassa näkyva Ratian vihreä panta on käytössä lenkeillä, joilla todennäköisesti käytän liinaa. Seuraavana oleva ruskea solkipanta on kaupunkipanta, sen vieressä oleva keltainen Polar puolkurra toimii yleispantana. Myös oikeassa reunassa näkyvä keltatikkauksinen ja -vuorinen treenipanta pääsi kuvaan, vaikka sen käyttökerrat ovat laskettavissa kahden käden sormilla.

Pantoja siis riittää, miksi pitäisi lähteä pantaostoksille?
Kun nuo alkavat käydä pieniksi, kasvavan pennun "ihanuuksia". Tai oikeastaan kaupunkipanta käy vielä ainakin jokusen kuukauden ja treenipannassa pitäisi riittää koko ihan aikuisenakin. Mutta nuo kaksi yleisimmin käytössä olevaa pantaa alkavat olla turhan nafteja. Keltaisessa yleispannassa riittäisi vielä pikkasen säätömahdollisuutta, mutta omaan silmääni se alkaa olla turhan kapea. Vihreä panta taas on aivan niillä rajoilla voiko sitä käyttää. Vaikka Virna meneekin purtsi/metsälenkeillä suurimman osan vapaana, pidän liinaa mukanani paria kohtaa varten joissa haluan tarvittaessa saada pennun lähelleni nopeasti, kuitenkin tarjoten liikkumistilaa enemmän kuin normi hihnan verran. Ja liinaa käyttäessäni haluaisin että Virnalla on joko valjaat tai leveämpi panta. Nellan vanhat Ratian y-valjaathan olivat tuota pantaa ennen käytössä, mutta ne ovat jääneet liian pieniksi.

Voisin vaan käydä Mustista ja Mirristä ostamassa isomman Polarin puolkurran. Pidän noista pannoista, sillä ne evä ole kalliita ja näyttävät omaan silmään kivoilta. Plus niitä löytyy keltaisena. Toisaalta toisessa lähi eläinkaupassa näkyi vähän leveämpiä, kunnon heijastimella varustettuja pantoja (myös keltaisena). Jos vaikka Virnan ottaisi mukaan seuraavalla lihojen haku reissulla ja sovittaisi että löytyykö hyvää kokoa. Olkoonkin että se panta oli tyypiltään enemmän sellainen "talvipanta" Vaikkakin messarikin kovasti lähestyy ja sieltä voisi löytyä jotain kivaa, toivottavasti messuhinnoilla. Tosin messujen ostoslista on jo varsin pitkä omaan makuun.

Ja uusi noutajatalutinkin pitäisi ostaa. Tykkäsin käyttää edellistä lenkeillä joilla Virna on vapaana, koska se on niin paljon helpompi ja nopeampi pujottaa pennulle kuin käydä lukon ja lenksun kanssa sähläämään, varsinkin näin talvella kun käsineet ovat käytössä ja hidastavat vielä. Onnistuin vain edellisen hukkaamaan jonnekin metsään. Noutajataluttimen käyn kyllä ostamassa Biltemasta, sieltä edellinenkin oli eikä paljoa maksanut ja hoiti vielä asiansakin.

Olisiko kellään muita panta ehdotuksia? Spekseinä tosissaan olisi keltainen väri, pistolukko mieluiten, mutta myös pk- tai solkipanta menee, heijastimia edes jonkin verran ja leveys vähintään sen 2 cm, mielellään ~3 sentin luokkaa.
Tai saa vinkata jos tulee mieleen joku "koju", jossa messarissa kannattaa käydä pantoja katsomassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti