lauantai 31. joulukuuta 2016

Vuosi 2016 - kuinka meni omasta mielestä

Vuoden 2016 piti olla koirapuolella hiljaista: vanhusten kanssa köpsöttelyä, ehkä jokunen mätsäri ja poropennestä haaveilua. Ei puhettakaan samana vuonna tulevasta pennusta, jonka rotukin vielä vaihtui, taikka rally-kisassa käymisestä Nellan kanssa.





Mutta todella positiivisissa merkeissä koirien kanssa mennyt. Eläinlääkärillä käyty kolme kertaa, joista kaksi oli Virnan rokotukset ja Nellan senioritarkistus. Tosissaan Nellan kanssa käytiin niin rally-kurssilla kuin kisoissakin, josta saatin hyväksytty tulos. Vanhukset ottivat Virnan todella hyvin vastaan ja tuo ipana on osottautunu justiinsa sellaiseksi koiran aluksi jota toivoinkin ja tuntuu siltä että kunhan mie vielä ohjaajana opin (paljon) lisää, Virnasta voi tulla koira joka sopii kuin hanska käteen.


Kun pennun tulo varmistui, kirjasin ylös meille tavoitteita tälle vuodelle. Ja sanoisin että ne about täyttyi:
- Peusasento
Sanoisin että ollaan pidemmällä kuin ajattelin. Virna hakeutuu oikean kohtaan hyvin eri kulmista.

- Seuraamisen aloittelu
Tässäkin ollaan pidemmällä kuin ajattelin :D Suoraan meneminen ja oikealle kääntymiset menee odotuksiin nähden hyvin. Vasemmalle käännöstä ja välillä editsämistä pitää vielä hioa.

- Istu
Maahan
Seiso
Heti myönnän ettei Virna osaa istua käskystä :D Mutta eipä se ole treenaamista hidastanut. Maahan meno on yleensä ihan hyvä, välillä liikkestä tarvitsee vielä vauhdin hiljentämistä ja useampaa käskyä. Seiso on tällä hetkellä pönöttämistä edessä, jalat jotenkuten.

- Pentunäyttely
Käyty ja selvittiin hengissä

Virnahan kyllä osaa rallyn alon kyltit ja malttaa tehdä parikin liikettä putkeen kunhan häiriö on tarpeeksi pientä.


Kanien ja jyrsijöiden kanssa piti olla vastaavasti enemmän meno ja meininkiä kuin toteutui. Lokin leikkaus ja Tilhen tulo tapahtui, kuten pari (hupi)hiiripoikuettakin ja parit näyttelyt rottien kanssa. Kuitenkin tarkoitus oli käydä kanien (Tilhen) kanssa lemmikkinäyttelyssä, ehkä esteitä kokeilla ja rottienkin kanssa enemmän näyttelyissä, sekä aloitella rotissa dumboprojektia. Kuitenkaan resurssit (aika ja raha) eivät riittäneet, varsinkaan pennun tulon jälkeen. Ja rottien kohdalla seurasin vierestä parin tahon erimiellisyyksiä ja se sai miettimään koko homman mielekkyyttä. Kuitenkaan rotat eivät ole minnekään katoamassa, vaikka todennäköisesti lauma tulee pysymään pienempänä (tällä hetkellä 6).












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti