torstai 21. joulukuuta 2017

Luukku 18: Pilvilinnoissa seikkailemista

Joulukalenterin jäi vähän hunningolle joulukiireiden alla, mutta ei hätää. Taas ollaan back to sorven ääressä ja laitetaan loppurutistus päälle. Vielä jaksaa.

Tänään olisi tarkoitus rustailla vähän erilaisista unelmista ja haaveista, jonkin verran pidemmän ajan tavoitteistakin. Unelmia on paljon erilaisia: missä vain maailma on rajana, mahdollisia mutta epätodennäköisiä, sekä niitä mitä kohden kuljetaan.

Ja nämä ideat tulivat kalenterin ensimmäisestä luukusta. Kiitos <3

"Jos kuvitellaan, ettei olisi mitään rajoituksia minkään suhteen (ei raha, ei aika, ei mikään) niin mitä kaikkea tekisit koirien kanssa? sellaista unelmointia, missä ei tarvitse olla realistisuutta mukana!"

Tuossa ihan vieressä olisi suuuuuri aidattu aluea, jossa pystyisin pitämään kaikkia koiria vapaana eikä haittaisi vaikka Enskaa ei kiinnostaisikaan tulla luokse. Siellä olis niin metsää, peltoa kuin koiran kanssa juoksemiseen ja kickailuun sopivia teitä. Virnan kanssa käytäisiin pari kertaa viikossa ohjatuilla rally-toko ja toko-tunneilla ja hakuakin päästäisiin ohjatusti ainakin kokeilemaan. Käytäisiin talvella lämpimässä hallissa treemaamassa aina kun huvittaa ja kesällä sitten aidatulla kentällä. Myös viehejuoksua niin radalla kuin maastossa kokeiltaisiin ja käytäisiin vaeltamassa. Uiminen kuuluisi meidän ohjelmistoon kanssa. Kesäsin rannalla, jossa puudelitkin voisi juoksennella mukana ja talvella sitten koirauimalassa.
Niin, ja joku toinen trimmaisi Nellan ja Ennin :D



"Onko 5vuoden tavotteita, mitä?"

Kaksi koiraa :D Olisiko se sitten toinen buhund, kelpie vai joku muu rotu on vielä kysymysmerkki. Mutta todennäköisesti toinen paimenkoira.
Virna olisi tuolloin 6-vuotias ja siinä parhaassa harrastusiässä jolloin ne perusasiat on jo hanskassa, mutta järkeä ja malttia alkaa jo löytyä. Ainakin toivottavasti. Tavoitteena olisi että rallyssa kisattaisiin siellä mes-luokassa, tokossa kerättäisiin ykkösiä TK2:sta varten. Ja se BH olis käytynä.

"Mikä on se suurin haave koirien kanssa?"

Mie en osaa vain yhtä suurinta haavetta nimetä, niin mennään sitten kolmella.
Harrastusvalio ja rally-tokon SM-kisoihin pääseminen.
Taitaa olla eka kerta kun näin sanon ääneen, mutta mie luulen että Virnan kanssa olisi mahdollista nuo saavuttaa. Ja harrastusvalio olisi tässä tapauksessa RTVA. Miun pitäisi vaan jaksaa olla pitkäjänteinen ja pitää se oma pää kasassa. Virna kyllä hoitaa hommansa niin hyvin kuin annan sille mahdollisuuden.
Myös Virnan 1. sija Buhundyhdistyksen Vuoden Viikinki kisassa ("vuoden harrastusbuhund") olisi sellainen villi haave, jonka toteutuminen olisi aika huikeaa.

Haaveista varmaan hyvin huomaa, etteivät ne ole kovinkaan korkealentoisia. Toisaalta pari vuotta sitten olin sitä mieltä, että sitten jos sen seuraavan koiran kanssa saadaan RTK2 niin vuosisadan bileet pystyyn. Että matkaa on siitä ajatuksesta kuljettu. Ja nyt miulla Virnassa kehittymässä harrastuskoira, jollasta en edes uskaltanut toivoa. Ne haaveet, joita aiemmin pyörittelin vain kaukaisina ajatuksina ovatkin saavutettavissa. Olkoonkin pitkän, ryteikköisen ja mutkittelevan polun päässä, mutta silti tavoiteltavissa.

Mitkä on siun pidemmän aika välin tavoitteet koirien kanssa? Entä suurimmat haaveet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti