lauantai 23. joulukuuta 2017

Luukku 20: Tavaravuoren selvittelyä, osa ulkoilu

Luukkujen backlogin purkaminen jatkukoon. Tällä kertaa katsotaan että mitä kaikkea tavaraa tuolla kolmen koplalla oikein on. Olen jakanut varusteet kahteen osaan; ensimmäisessä osassa kaivetaan eteisen tavarat, eli vermeet joita käytetään ulkoilessa. Toisessa postauksessa on sitten vuorossa sisällä "käytössä" olevat tavarat.


Virnan pantakokoelma, josta itseasiassa puuttuu vielä yksi panta. Vasemmalla oleva ruskea nhkapanta on penskan "sunnuntaipanta", joka on käytössä jos lähdetään "isoille kylille". Eli mätsäreihin, näyttelyyn tms. Keltainen pöllöpanta on meillä arkipantana keväisin ja kesäisin, oikeanpuoleinen panta heijastimella sitten taase syksyllä ja talvella 



Osasto valjaat: vasemmalla Virnan Rukan valjaat (ostin käytettynä ja kuvissa ne näyttivät keltaisilta :D), Ennin y-valjaat ja Nellan vänttiset. Yleensä käytän koirilla mielummin y-valjaita, mutta Nepulla oli vaikeaa löytää hyvin istuvia, kun taas nuo Vänttiset toimivat hyvin. Ostin tarkoituksella hiemn isommat, jotta t-hihna ei estä etujalkojen liikettä.



Vasemmalla olevaa ruskeaa nahkahihnaa käytän Virnalla nahkapannan kanssa, sitten on Nepun nahkahihna ja Enskan (ennen) joustava hihna. Hurtan noutajatalutin saatiin firmalta ja se on käytössä joskus ja juhannuksena. Keltaien grippi on Virnalla arkihihnana.


Koska puudeleilla on vaatteita korillinen ja vähän yli, "esittelen" nyt vain tällä hetkellä käytössä enien olevat. Korista löytyisi vielä sadeviittaa, sadehaalaria, toppahaalaria ja erilaisia ohuempia takkeja.
Ja Virna-raukka joutuu esittelemään omat kolme nuttuaan.


BoTit. Virnalla on verkkoloimi, Nellalla paksumpi takki, joka kuitenkin on sisäkäytössä. Bottien leikkaus ei ole kamalan käytännöllinen takaosan kohdalta ainakaan miu koirien kohdalla, ja Nellalla jos maha olisi yhtään löysemmällä takkia saisi aina ulkoilun jälkeen olla pesemässä


Pompan Jumpy, jonka ostin syksyllä alennuksesta kun uusia värejä tuli mallistoon. Vielä ei olla käytössä päästy testaamaan, mutta ajatuksena olisi että jos tulee niitä reilun parinkymmenen asteen pakkasia, niin Virna saa tuon ylleen ulkoillessa.



Päheet pääkallot <3 Oikeasti tuo takki on kihlatun buhundien ja saatiin se viime talvena lainaan. Tuolla korissa se edelleen pyörii


Puudeleiden kevyemmät "toppa"mantelit. Käytössä yleensä kevyillä plusasteilla ja kevyellä sateella. 


Paksummat toppamantelit, jotka ovat pakkasella käytössä. Tarvittaessa alle menee hyvin villapaita tai toppahaalari jos pakkasta on enemmän.


Lahden kovin hiphoppari <3 Kevyt huppari on Nepulla välillä sisäkäytössä ja keväällä/syksyllä kun lämpötila laskee.


Enska ja Enskan villapaita <3 



Kickariin kiinnitettävä adapteri, ravinaru ja pitkät valjaat. Tuon adapterin saa kätevästi joko eteen vetämistä varten tai sivulle käännettynä jolloin se toimii springerin kaltaisesti. Ravinarua käytetään juoksuttaessa koiraa sivulla eikä siinä ole joustoa. Pitkien valjaiden käyttöä ollaan opeteltu juostessa, ja joskus olisi tarkoitus iskeä Virna niiden kanssa vetämään kickaria.


Virnalla on myös Zero DC:n short-valjaat, jotka olivat kuvaushetkellä kihlatun luonna.



Vetämiseen (/juoksemiseen) löytyy kaksi joustollista hihnaa ja Zero DC:n Grizzlyn juoksuvyö. Hihnoissa tykkää tuossa keltaisessa siitä, että se on pidempi ja sillä on helpompi juoksemisen välissä taluttaa koiraa. Myös ei-lukollisne pään lenkkin on isompi ja se on helpopi laittaa juoksuvyön koukkuun. Toisaalta hopean värinen naru on lyhyempänä kätevämpi juostessa.

Seuraavaksi tosissaan tulee toinen osa tarvikkeista. Ja vielä olisi kolmas kuvapostaus odottamassa.

Mitä kaikkia ulkoiluun liittyviä tarvikkeita siulta löytyy? Onko jokin aivan ylitse muiden tai onko vastaan tullut pettymyksiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti