lauantai 2. joulukuuta 2017

Luukku 2: Mihin ne kaikki rahat katoavat?

Vuoden alussa miulla oli ajatuksena, että seurailisin kuinka paljon noihin eläimiin menisi rahaa. Tammi- ja helmikuun kulut sain (joten kuten) rustattua ylös, mutta sitten tapahtui muun muassa Virnan ja miun lompakon kohtaaminen ja kulujen ylös kirjaaminen jäi.

Vaikka noita pienimpiä menoja en ole ylöskirjannut (ruoka, herkut, lelut), isommista menoista on tarkempi kuva. Vähän kyllä kauhulla odotan mihinkä kaikkeen sitä rahaa onkaan mennyt.

Vakuutus

Virna on ainoa koiristani, jolla on vakuutus. Vuosimaksu on ~300e

Terveys

Tänä vuonna päästiin varsin vähällä. Puudeleiden kanssa ainoa menoero oli Nellan särkylääkkeet vuoden alussa. Virna kävi suunnitellusti rokotuksessa (49e) ja ei niin suunnitellusti päivystyksessä kipeän varpaan takia. Päivystyksessä meni 230e, vakuutuksesta takaisin tuli 120e joten loppujen lopuksi maksettavaksi jäi 110e. Tässä kategoriassa menoja tuli siis 159e edestä



Näyttelyt

2017 tuli käytyä kolmessa näyttelyssä, joista yksi oli pentunäyttely tammikuun lopussa. Tarkkoja ilmottautumismaksuja en muista, mutta tuskin kovin pahasti ohi menee jos veikkaan, että 25e + 2*35e, eli yhteensä 95e



Kisat

Kisattua tuli rally-tokon saralla: 5 virallista kisaa penskan kanssa (á 25e kappale keskimäärin) ja epiksissä 2 kertaa teinin kanssa ja pääsi Nellakin kertaalleen rallattelemaan (15e/kerta).
Yhteensä siis 125+30=155e


Kurssit ja koulutukset

Se menoerä, jonka laskemista eniten pelkään :D

- kevättalvella 4-kerran mölli-toko kurssi 35e
+samassa paikassa 3 irtokertaa arki-tottista, yhteensä 30e
- 2x Taitoa Tassuihin (Rally-toko Jatko1 ja tokon alkeet), 2x85=170e
- Collieiden paikallisjaoston järkkäämä rally-toko päivä 30e
- Lauman hengessä Keinosen koulutusviikonloppu 100e

Yhteensä 365e




Isommat tarvikehankinnat

Pääasiassa canicrossiin ja/tai kickbiken kanssa juoksemiseen tarkoitettua tavaraa tuli hommattua noissa isommissa hankinnoissa.
- Valjaat x2. Zero DC Short 47e ja Zero DC x-back Colorado 35e
- Vetonaru (Manmat) 23e
- Vetovyö Zero DC Grizzly 55e
- Kainpon vetoadapteri (Combi plus) 89e
- Kainpo ravinaru pyöräilyyn 23e

Yhteensä 272e



Sitten olisi vielä kasa hankintoja, jotka eivät suoranaisesti koirille ole, mutta joidenka hankintaan nuo mustuaiset ovat vaikuttaneet. Esimerkiksi treeniliivi x2, kevyt vaelluskengät ja kumpparit, takki, ulkoiluhousuja. Omissa ostoksissa olen kyllä hyödyntänyt aina alennusmyyntejä tai outlet-kauppaa (Luhta outlet <3) ja toista treeniliiviä lukuunottamatta en ole niistä maksanut täyttä hintaa. Pitää edes jossain saada säästettyä.

Mutta kaiken kaikkiaan, näistä kuluista tuli yhteensä 1346e. Oho, ups. Eipä tarvitse enää ihmetellä minne se raha menee. Mutta jos ensi vuodelle ei tulisi niin paljoa ainakaan varustemenoja ja jos muutenkin saisin vähän järkeistettyä noita kursseja ja koulutuksia. Tosin, ensi vuodeksi tulee SPKL:n lisenssi maksettavaksi (40e) ja tarkoitus olisi liittyä yhteen seuraankin, jossa liittymismaksu oli ainakin tänä vuonna 30e ja jäsenmaksu toinen samanmoinen. Ja sitten jos vaikka ryhmäpaikka saataisiin, niin siihenkin jokunen euro menisi.

Tuliko pidettyä kirjaa kuluista? Oliko siellä jotain yllätyksiä? Mitkä oli niitä suurempia ja mitkä pienempiä kategorioita?

4 kommenttia:

  1. Mullakin on kulut laskettu parina vuonna, mutta nyt on jotenkin jäänyt (voiko siis toivoa ettei kuluja ole ollut? :D) Jotain kuluja voi kyllä jälkikäteen laskea ja villiveikkaus että tänä vuonna meillä Hiiban näyttelyt ja näyttelykulut ovat olleet se isoin kulu.. Hohhoijaa onko musta tulossa näyttelyihminen???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttelyn penteleet osaa olla vähän koukuttavia, varsinkin jos on koira joka (saattaa) pärjätäkkin :D Mut on ne kyllä aikamoisia rahan viejiäkin matkoineen. Ja teillä Hilbertuksen kanssa vielä ulkomaanreissut niin a vot

      Poista
  2. En ole vuosiin, vuosiin laskenut koirakuluja, koska niitä on paljon, mutta tänä vuonna se poikkeuksellisesti on tullut tehtyä. Koiriin on mennyt rahaa kahden kuukauden palkkojen verran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän vuoden jälkeen ei varmaankaan tule edes suunniteltua kulujen laskemista, joskus se tieto vaan lisää tuskaa :D Paitsi ehkä noiden isompien menojen muisteluita voisi harrastaa ja todeta jälkikäteen, että oliko tuokin hankinta fiksua. Helposti noihin kyllä saa vuodessa menemään jokusen kuukauden tulot.

      Poista